Es millorarà l’ermita de Sant Josep de Forcall


comarquesnord.cat, Forcall
dilluns, 21 de setembre de 2010

Aquest dilluns es renovava, finalment, el conveni entre Conselleria de Cultura, Diputació i Bisbat de Tortosa, per continuar recuperant patrimoni eclesiàstic del nord de la província. L’acord s’ha fet esperar, i fins i tot, es pensava que no s’arribaria a signar ja que la Conselleria ha esgotat el seu fons pressupostari per aquesta àrea. Malgrat això, i que l’administració autonòmica no podrà aportar diners enguany, es renove fins 2012 aquest conveni que beneficie als pobles que sent de Castelló, pertanyen a la diòcesis de Tortosa.

Sant Josep de Forcall
Entre les actuacions que es contemplen per aquest període sembla que per fi li ha arribat el torn a l’ermita de Sant Josep de Forcall. Aquesta ha estat una reclamació del Ajuntament i de la Parròquia des de fa molts anys, i fins i tot hi havia el compromís de la directora general de Patrimoni d’haver entrat en l’anterior conveni. No va ser així. Ara si no hi ha variacions, l’ermita de Sant Josep es contemplaria per al 2011.

Des de l’Ajuntament de Forcall, el primer edil Santiago Pérez mostrava la seva satisfacció pel fet de que la construcció del segle XVII es deteriora a passos agegantats. Algunes parts com pintures murals del sostre son difícilment recuperables, però les esquerdes en la teulada i en l’estructura amenacen amb esfondrar tot l’edifici.

Més informació: | | | |