Comença la demolició i neteja dels edificis en estat ruïnós d’Ortells



comarquesnord.cat, Morella
\ dimecres, 22 de setembre de 2010 \

L’Ajuntament de Morella ha començat la demolició d’uns deu edificis en estat ruïnós del nucli antic d’Ortells i condicionarà i netejarà els terrenys que ocupaven. Un projecte que ja es coneix des de principis d’any, però que no s’ha pogut portar a terme fins ara L’objectiu principal és dinamitzar econòmicament i rehabilitar aquesta part i poder acometre obres d’edificiació en aquest nucli antic del poble, encara que de moment es deixarà en estat de solars i vallats. A més, era una de les principals reivindicacions dels veïns de la localitat per els greus problemes de seguretat d’aquestes cases.

La redacció del projecte ha resultat costosa, pel fet que molts propietaris es desconeixien i ha sigut complicat localitzar-los. Però al final, ja s’ha pogut procedir a la demolició de la illa contigua a la Plaça Major, es netejarà la zona i es condicionarà el terreny per a una possible reconstrucció. D’aquesta manera, es millora la seguretat, ja que hi havia risc d’afonament, filtracions i problemes de moviment del terreny. Les obres estan sent executades per l’empresa municipal CISE, repercutides en els compradors i tindran un cost de més de 48.000 euros. Aquesta setmana els treballs s’han centrat en anar llevant els enderrocs dels edificis.

Amb esta obra es recuperarà un espai útil i es farà front al principal problema que han manifestat els veïns d’Ortells des de fa ja massa temps. Per aquest motiu, el regidor també va voler agrair la paciència que han tingut els habitants d’aquest municipi, ja que era un dels temes centrals de les reunions veinals. És tracta del primer pas d’un projecte ambiciós per Ortells.

Més informació: | |