Es construirà una planta de transferència d’escombraries a Vilafranca


comarquesnord.cat, Castelló
dijous, 23 de setembre de 2010

El vicepresident segon de la diputació de Castelló, Vicent Aparici, ha anunciat aquesta setmana la construcció de part de la planta de transferència prevista a Vilafranca per abans que es clausure l’abocador del municipi que dona servei a tots els nostres pobles. Es tracta d’una solució provisional al greu problema que s’aveïnava per a la nostra comarca, degut al retard en la construcció de la Planta de Cervera, a l’imminent tancament de l’abocador de Vilafranca, i la tardança en convocar el consorci de residus de la zona 1, on estan tots els nostres pobles, a més dels del Maestrat.

L’alcalde de Vilafranca, Oscar Tena, valora positivament que finalment s’hage pres la decisió d’impulsar aquesta infraestructura, que com la prevista en terme de Morella, estava plantejada en el Pla de Residus de la zona 1. Puntualitza que “una planta de transferència no té res a veure en un abocador”.

En aquestes zones, la de Vilafranca s’ubicaria en els mateixos terrenys de Diputació al voltant de l’abocador, el que se fa es compactar els residus per a transportar-los a continuació a una planta de tractament. En aquest darrer pas continua estant el problema.

Des de la Diputació s’afirma que serà l’empresa adjudicatària del servei de recollida la que decidirà on es porten, en qualsevol cas els alcaldes de la zona temen que açò supose una nova pujada en el rebut que paguen els veïns. Tena criticava que la passivitat de les administracions competents, Generalitat i Diputació, tinguem que pagar-la ara els veïns.

Més informació: | |