L’Ajuntament de Morella organitza dos exposicions per donar a conèixer el Fons Valencià


Etiquetes: , ,


comarquesnord.cat, Morella
\ dijous, 23 de setembre de 2010 \

Els Fons Valencià és una associació que agrupa a 121 ajuntaments de la Comunitat Valenciana, 8 mancomunitats de municipis i que compta entre les seues entitats col.laboradores més representatives a les Corts Valencianes, les diputacions provincials i la Generalitat.

L’Ajuntament de Morella es va adherir com a soci del Fons Valencià el 30 de març de 2007; actualment el representant de la corporació municipal en el Fons Valencià i també membre de la seua Junta Executiva és el Regidor Rhamsés Ripollés.

La seva finalitat és agrupar les partides que els ajuntaments i entitats associades destinen en els seues pressupostos per a projectes de cooperació amb el Tercer Món. Es facilita als ajuntaments la gestió d’estos recursos d’una forma àgil, eficaç i coherent. El Fons inverteix les aportacions econòmiques que fan els ajuntaments socis a desenvolupar projectes de cooperació al desenvolupament. També impulsa projectes d’elaboració i execució pròpia.

Són en total 13 els projectes de cooperació en què es col.laborarà i participarà, tant tècnica com econòmicament, amb les aportacions dels ajuntaments membres durant l’any 2010. Estos projectes es distribueixen en 8 països: El Salvador, Mèxic, Tanzània, Algèria, Equador, Bolívia, Guinea, Bissau i Haití; i s’ocupen de sectors com el municipalisme, enfortiment institucional, educació, la salut, l’educació, el desenvolupament comunitari, la dona.

Del 24 de setembre al 4 d’octubre s’instal.laran a Morella, en les Torres de Sant Miquel, les exposicions del Fons “El Fons Valencià per la Solidaritat, el municipalisme valencià solidari amb els pobles del Sud” i “El Fons Valencià per la Solidaritat, Projectes de cooperació 2009-2010”.

La primera exposició té com a objectiu presentar el Fons i respondre a les preguntes més habituals que es puguen fer els veïns del municipi sobre l’entitat.
La segona exposició vol presentar els projectes de cooperació que el Fons Valencià ha impulsat al llarg de l’any 2009 i altres que estan executant-se en 2010, per tal de que els veïns i veïnes de Morella puguen conèixer amb profunditat el treball que s’està impulsant en cooperació internacional al desenvolupament des del seu ajuntament i a través del Fons.

La inauguració de les dos exposicions és el 24 de setembre a les 20:30 hores a les Torres de Sant Miquel.

Més informació: | |