La Mancomunitat dels Ports aprova el pressupost de 2010


comarquesnord.cat, Castellfort
dijous, 23 de setembre de 2010

La Mancomunitat Comarcal Els Ports ha aprovat el pressupost per a 2010 en el ple celebrat aquesta setmana a Castellfort. Els comptes de l’ens comarcal pugen a 536.000 euros, aconseguint una reducció de 22.000 euros en l’apartat de despeses de bens corrents. El gran problema d’aquesta mancomunitat de serveis continua sent que depèn majoritàriament de les subvencions de l’administració autonòmica per als serveis socials que gestiona, i els pagaments sempre van massa retardats. En qualsevol cas, enguany al menys s’ha pogut aprovar el pressupost abans de que s’acabe l’exercici. El president Santiago Pérez, destacava aquest fet, com també que per primera vegada s’hagi pogut disposar dels programes d’ocupació EMCORP i PAMER en tots els pobles de la comarca. També es va aprovar la liquidació de l’anterior, amb un menut superàvit.

Per altra banda el ple també va estudiar i aprovar el fons de compensació d’aquesta anualitat. Segons la documentació remesa per l’Agència Valenciana de Turisme, es repartiran, a parts iguals, 995.000 euros, quasi 66.000 per a cada població. En altre ordre de coses la sessió servia per deixar aprovat el destí dels POYS 2011, que en aquest cas es destinen a Ares i a Castell de Cabres.

El camí de la Canà
El president de la Mancomunitat, Santiago Pérez, també va informar del transcorre de la reunió amb els responsables de la Diputació Provincial, a la que ha estat convocat aquesta setmana. Entre els temes pendents es trobava les ajudes per les despeses que els pobles van tenir per les nevades, i de moment la resposta continua sense ser positiva.

L’altre tema que s’abordava era la necessitat que la Diputació assumirà d’una vegada la titularitat del Camí de la Cana, cedit pels consistoris de Castellfort, Cinctorres i Morella des de fa una dècada a l’ens provincial. Els ajuntaments estan disposats a tallar el camí al tràfic si la Diputació no l’ha assumeix, ja que no poden arriscar-se a tenir que fer front a indemnitzacions, com ja ha estat obligat l’Ajuntament de Morella. El tema està estudiant-se, segons els responsables provincials, per l’àrea jurídica de la Diputació.

Més informació: |