Morella ja té dos passos de vianants dins de les muralles


Etiquetes:



comarquesnord.cat, Morella
\ dijous, 23 de setembre de 2010 \

Morella compta des d’esta setmana amb dos passos de vianants dins del seu casc urbà, concretament a la zona que limita a la muralla on es troben els edificis del Tint, a la Pujada dels Llavadors enllaçant amb l’avinguda de Vilafranca. És la primera vegada que el municipi col·loca passos d’aquest tipus dins del casc urbà, encara que ja contava amb un pas al col·legi Verge de Vallivana a la part baixa del Passeig de l’Alameda.

Per seguretat
El pas freqüent de persones i vehicles per esta zona, que anteriorment no comptava amb edificis habitats ni zones de passeig, junt a les peticions dels veïns de les cases del Tint per a millorar la seguretat, han estat alguns dels motius pels quals el consistori es va decantar per aquesta opció, descartant d’altres com les bandes sonores o la col·locació de guals. També es demana que els conductors siguen responsables quan passin per esta zona.

El tram on s’han ficat aquests passos és prou peculiar al ser una recta pronunciada, que tant pujant com baixant fomenta que els vehicles agafin més velocitat. Per això, es va considerar necessari buscar alguna solució per tal de fer disminuir la velocitat dels vehicles que passen per allí i millorar la seguretat dels vianants.
Els passos de vianants estan totalment senyalitzats. Cadascun compta amb dos senyals de tràfic que avisa als conductors de que hi ha allí un pas de vianant. Un d’ells es situa just al davant de la zona del pàrquing, comptant també en eixa ubicació amb un espill per a que els vehicles puguin comprovar si no passa ningú en el moment que volen eixir. La calçada compta amb les obligades marques viàries, optant l’ajuntament per unes que no són les habituals conegudes com pas de zebra, per impactar el més mínim al tram, així com la línia on tenen d’aturar-se els vehicles.

D’aquesta manera s’intentarà millorar la seguretat d’un dels trams de Morella més transitats, sent també fonamental la responsabilitat de cada conductor, així com que els propis vianants els utilitzin i no passen per meitat de la calçada.

Més informació: