Morella, punt de trobada de l’Associació de Paranyers amb els representants polítics de Catalunya, Aragó i Comunitat Valenciana



comarquesnord.cat, Morella
divendres, 24 de setembre de 2010

Morella ha acollit, aquest divendres 24 de setembre un col.loqui on s’han reunit representants polítics d’Aragó, Catalunya i la Comunitat Valenciana amb l’associació de paranyers APAVAL.

El motiu d’elegir aquest lloc és perquè, segons ha informat el president de l’Associació, Pasqual Batalla, Morella és el punt intermedi del territori amb les comunitats afectades, i d’aquesta forma es facilitava als representants la seva assistència.

Amb aquesta reunió és pretén informar als diferents representants polítics sobre el punt de vista que té l’associació sobre el parany com a sistema de captura. Aquesta reunió ha sigut convocada per a que fora una reunió participativa, una reunió on tots els participants poguessin preguntar i solucionar tots els dubtes sobre aquest sistema.

L’alcalde de la ciutat, Ximo Puig, ha donat la benvinguda com a amfitrió a tots els participants. Diputats autonòmics, estatals i senadors; representants dels partits polítics amb representació parlamentaria a les tres comunitats, així com membres de les diverses delegacions de APAVAL als territoris han tingut l’ocasió d’obrir una important línia de diàleg, treball i col·laboració entorn a una pràctica cinegètica que es vol mantenir, consensuadament i amb el treball de totes i tots els participants, per trobar criteris unificadors per a legalitzar el parany-barraca dins la legalitat vigent. Els diversos representants polítics han valorat molt positivament aquesta iniciativa d’APAVAL per tal d’obrir vies de treball i consens per oferir a la ciutadania la més optima de les solucions entorn a la qüestió debatuda a Morella.

Al final de la reunió s’ha procedit a la lectura, debat, consens i signatura del manifest que havien preparat des de l’associació per tal d’arribar a un punt en comú amb el compromís de tots els representants polítics presents, de treballar a partir del dia d’avui per a aconseguir la definitiva legalització d’aquesta pràctica cinegètica ancestral.

Més informació: |

1 comentari

  1. És una vergonya que es reuneixin per a defensar la caça amb pegamento, no selectiva i ilegal a tota la unió europea, en la que cauen i moren ocells de fins a 30 espècies diferents. S’han deixat enganyar per algún polític que té un judici pendent per prevaricació al respecte .