La Diputació aporta 90.000 euros a la reforma de la Plaça de l’Església de Catí



comarquesnord.cat, Catí
dissabte, 25 de setembre de 2010

El president en funcions de la Diputació, Francisco Martínez, i l’alcalde de Catí, Manuel Puig, han inaugurat aquest divendres la remodelació de la Plaça de l’Església i el carreró de l’ajuntament que ha comptat amb un finançament de 90.000 euros a càrrec dels Plans d’Obres i Serveis (POIS). L’actuació ha tingut dues fases ben diferenciades, en una primera es va remodelar el carreró que donava accés al recinte religiós i, en una segona, es va restaurar el paviment i es va instal·lar un nou mobiliari urbà (bolardos, bancs i fanals).

L’Església Parroquial de Catí, construïda en el segle XIV, alberga importants obres d’art en el seu interior. La més destacada és un retaule del famós artista valencià Jacomart, pintor del rei Alfonso V. L’abadia edificada al sud de l’església i contigua a ella, va ser construïda en 1376, dominant tota la població.

El president en funcions de la Diputació, Francisco Martínez, ha destacat que “per sobre de la quantia econòmica, aquest tipus d’actuacions retorna a tots els veïns de Catí la possibilitat d’accedir a la seua església en les millors condicions. Per sobre de credos religiosos, estem parlant del lloc que ha sigut centre de reunió de tots els habitants durant segles. Ara van a poder continuar amb aqueixa tradició, però en millors condicions, ja que la millora de l’enllumenat i la instal·lació de bancs va a possibilitar una major comoditat a tots”.

Més informació: | | |