Herbeset s’omple de gent per a les festes de Sant Miquel



comarquesnord.cat, Herbeset
diumenge, 26 de setembre de 2010

Els carrers d’Herbeset s’han tornat a omplir de vida en les festes de Sant Miquel. Aquest menut llogaret, que depèn administrativament de Morella, ha canviat la tranquil·litat de normal per el goig dels dies de festa. El dissabte per al dinar de sardineta i embotits en van ser més de 170.

Si tenim en compte que de forma fixa no resideix cap veí en aquest poble, eixos quasi dos centenars d’ànimes eren com una multitud. Malgrat el èxode massiu de la pedania, en tancar les mines de Castell de Cabres, no es pot dir que aquesta pedania hage esta mai abandonada del tot. De fet totes les cases estan arreglades, i els seus carrers costeruts mantenen el paviment, en parts de pedra, tant arreglats que no és estrany que molts forasters s’enamoraren en el seu dia del poble, i hagen establert ací la seva segona residencia. L’estiu, els caps de setmana, Nadals i Pasqua, sempre hi ha gent, fins i tot, entre setmana se trobe algú que aprofitant un dia de lleure puge a gaudir de la pau que envolte aquest poble entre pinars. Per les festes de Sant Miquel també es sol acudir en massa.

És bon moment per parlar del que fa falta i del que s’ha fet. Enguany la Confraria de Sant Miquel, amb l’ajut del consistori morellà, ha pogut començar a arreglar el clavari; el camí del cementiri té que ser el següent pas.

La Rondalla de Morella va acompanyar quasi tota la jornada del dissabte les festes de Sant Miquel: primer al dinar, després en un concert del més participatiu on no va faltar l’assaig del gojos de Sant Miquel, que aquest diumenge s’han cantat en l’interior de l’església parroquial, que encara que no ha perdut mai aquest sentit ja no obri més que un parell de cops a l’any.

Amb la oferta de plats, les joies, i el comiat als absents, aquesta vesprada es posava punt i final a les festes de Sant Miquel 2010.

Més informació: | | | |

/span> comentaris

  1. jorge querol sanjuán enllaç al seu comentari

    Sobre la financiació de la reparació de la paret del Calvari a la pedanía d’Herbeset, m’agradaría qu’aclariren que el consistorí morellà no ha aportat cap diner. La 1ª fasse ha segut pagada per la Associació de Veïns, i la 2ª fasse se pagará per ésta i la Confraria de Sant Miquel.
    Quedo a la seua disposició per qualsevol aclariment. Gràcies.

  2. Només per confirmar l’afirmació feta per Jorge Querol relatiu al Calvari. La col·laboració de l’ajuntament de Morella ha estat en l’adequació d’altres indrets del poble i l’habitual ajuda per a la festa de Sant Miquel. Feta aquesta correcció, que agraim profundament, aprofitem per a agrair i reconeixer a la Confraria de Sant Miquel d’Herbeset la seua tasca recuperadora de racons importants de la localitat i que any enrere any, està suposant una bona mostra de participació ciutadana en la recuperació del patrimoni local. Salutacions i bones festes.