La ‘install party’ de Guifi.net arriba a Vilafranca


Etiquetes:



comarquesnord.cat, Vilafranca
diumenge, 26 de setembre de 2010

L’Espai Jove de la Casa de Cultura de Vilafranca albergava el dissabte pel matí la ‘Install Party’, jornada en la que mitjançant tallers i conferències es donava a conèixer el servei Guifi.net, que s’acava d’instal·lar al municipi per part de l’Ajuntament.

Guifi.net és una xarxa d’Internet gratuïta amb la que els usuaris poden connectar-se instal·lant una antena a les seues cases, que puga veure les dues torres principals que donen senyal. Una està situada a la Casa de Cultura i l’altra al monte Bobalar, on es troba el repetidor de televisió.

Membres de Guifi.net es desplaçaven a Vilafranca per realitzar les diferents explicacions al voltant de la xarxa i les seues possibilitats. Alguns d’ells són professors de la Universitat Jaume I de Castelló.

Actualment es pretén enllaçar Vilafranca amb Vistavella i continuar la troncal fins a Castelló. Podriem dir que molt prompte, Castelló i Vilafranca estaran connectades directament vía Guifi.net.

A la ‘Install Party’ es donaven tota mena d’explicacions al voltant del sistema i de les antenes ‘Nanostation’, que són les més recomanades per instal·lar el sistema Guifi.net. A més, també van estar present persones vingudes des d’Atzeneta o les Useres per comptar les seues experiències amb Guifi.net

El Regidor de Noves Tecnologies de l’Ajuntament de Vilafranca, Carlos Colom ha estat el principal impulsor d’aquesta iniciativa al municipi i s’encarregava de fer la presentació dels membres de Guifi.net. L’activitat va alçar prou expectació al municipi i molts vanm ser els veïns i veïnes de Vilafranca els que durant tota la jornada es van arrimar a la Casa de Cultura per conèixer més detalls al voltant del Guifi.net.

Més informació: