Vilafranca inaugura el peiró durant la festa de Sant Miquel


Etiquetes: ,



comarquesnord.cat, Vilafranca
diumenge, 26 de setembre de 2010

Vilafranca celebrava, aquest diumenge pel matí, la Festa de Sant Miquel a l’ermitori de la Pobla del Bellestar. Una celebració, que com sempre es celebra el darrer diumenge del mes de Setembre, encara que la celebració dels Arcàngels Miguel, Gabriel i Rafael té lloc el dia 29.

A les 12 hores començava la celebració religiosa a l’ermitori de Sant Miquel, oficiada pel mossèn de Vilafranca, Pepe Aparici. Els bancs de l’esglesieta de la Pobla estaven plens, encara que amb molta menys gent que a la celebració del mes de maig, amb caràcter de rogativa. Les Majoralesses de Sant Miquel 2010, que ocupaven els primers bancs de l’ermitori, s’han encarregat de preparar tant la festa del Maig, com la de Setembre.

A la festa de maig, molta gent va a peu a La Pobla, mentre que al setembre es més freqüent el desplaçament amb vehicles. Encara que també va haver gent que va anar caminant. L’ermitori sempre ha segut lloc de trobada per a les gents de Vilafranca i La Iglesuela, que habitualment es donen cita en aquesta celebració.

La festa de Sant Miquel de setembre, es redueix a la celebració religiosa que té lloc a l’ermitori, del que la gent va anar eixint pausadament després d’acabat l’acte, mentre la campaneta tocava sense parar, ressonant per la placeta del llogaret, que està dedicada al Rei Jaume I, que va entrar en territori valencià precisament per la Pobla del Bellestar.

Acte seguit tots els presents es van dirigir a l’antic camí pel que s’accedia a la Pobla del Bellestar, venint des del Llosar, on es troba el peiró que ha estat rehabilitat als darrers dos anys pel Taller d’Ocupació “Vive la Piedra, trabajala”, que comparteixen les poblacions de Vilafranca i La Iglesuela. Primerament es va refer la base, de la qual es conservaven les pedres i el Taller de l’any passat construïa la canya del peiró. Amb el Taller d’Ocupació d’enguany s’ha construït la creu que el culmina a la part superior. El capellà de Vilafranca va realitzar la inauguració i benedicció d’un peiró, que desapareixia a la Guerra Civil i que ara, l’Ajuntament de Vilafranca mitjançant el Taller d’Ocupació, ha rehabilitat.

Més informació: |