La Generalitat Valenciana i les bandes de música arriben a un acord


comarquesnord.cat, València
\ dimarts, 28 de setembre de 2010 \

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana i la Generalitat arribaven a un acord després de tres anys i mig de enfrentaments, que anaven a culminar el dia 17 de Octubre amb la primera manifestació de les bandes de música contra un president autonòmic. A canvi de la desconvocatòria de la manifestació, les bandes de música han aconseguit una nova línia de subvencions de 1,4 milions d’euros que s’abonaran abans de que acabe l’any i el compromís de que les ajudes del Consell per al 2011 arriben als 6,5 milions en el que serà el “major pressupost de tota la història de les ajudes a les bandes de música”, segons apuntava el Conseller de Governació, Serafín Castellano.

Castellano i el President de la Federació de Bandes, Josep Almería, signaven l’acord després d’un mes i mig de negociacions molt dures. La Federació de Bandes de la Comunitat Valenciana aglutina a 529 bandes i segons el seu President “l’acord, sense ser plenament satisfactoria, ajuda a pal·liar la difícil situació actual de les escoles de música”.

Per la seua banda, Alcaldes del Partit Popular de poblacions com Llíria, Moncada, Carles, Sogorb i Benicarló, han criticat els retalls que el Consell ha realitzat als Conservatoris de Música d’aquestos municipis i demanes reunions urgents amb el Conseller, Font de Mora.

Per la seua banda el PSPV-PSOE i Compromís han criticat al Consell de remendar els retalls amb aquesta partida extra de 1,6 milions d’euros. Carmen Martínez del PSPV, qualificava d’insuficient la proposta de la Generalitat i demanava “la dimisió de la Consellera de Cultura, Trini Miró, per haver estat incapaç de consesuar polítiques amb les bandes de música, sector que la rebutjat.” Per la seua banda, Enric Morera de Compromís, manifestava que “volem fer un seguiment dels diners, ja que com s’ha demostrat en altres ocasions, el PP s’ha gastat els diners dels valencians i l’ha desviat a coses poc interessants”.

Pel moment, acord Consell-Federació de Bandes que si bé, no sembla la sol·lució definitiva als problemes, ajudarà una mica a alçar el vol a les Escoles de Música.

Més informació: | | |