S’instal·larà climatització per geotèrmia a la futura piscina climatitzada de Vilafranca


comarquesnord.cat, Vilafranca
dimecres, 29 de setembre de 2010

L’Ajuntament de Vilafranca celebrava un ple extraordinari i urgent aquest dimecres a migdia, per aprovar el plec de condicions per a la darrera fase de la construcció de la Piscina climatitzada, una fase que afecta a la vessant de la climatització, concretament a la utilització de la geotermia. Aquest sistema de calefacció, que escalfa l’aigua aprofitant la temperatura del subsòl, és molt utilitzat a països del Nord d’Europa i Canadà.

L’Ajuntament de Vilafranca estava a expenses de l’informe favorable de la Conselleria d’Infraestructures per fer la seua licitació. La fase es sufragarà amb el Pla Confianza i compta amb un pressupost de 200.000 euros. L’Ajuntament de Vilafranca ha estat visitant altres piscines climatitzades a la província de Castelló, per veure el funcionament de la geotermia. Les obres de construcció de la piscina climatitzada de Vilafranca ja es troben molt avançades i si l’execució de la darrera fase es realitza, tal i com està previst, dins dels terminis marcats, la seua inauguració podria tenir lloc a la primavera.

La geotermia és un sistema de calefacció car en quant a la seua instal·lació, però que posteriorment permet estalviar diners en el fet d’escalfar l’aigua. S’han de fer perforacions per a que recircule l’aigua per el subsòl, fet que ajuda en el estalvi d’energia.

Més informació: | | |