Morella crea “El jardí dels poetes”, que naix amb un homenatge a Labordeta

comarquesnord.cat . Morella . dijous, 30 de setembre de 2010 .
Etiquetes: ,

Morella posarà en valor i promocionarà un espai únic de la localitat. Es tracta del jardí ubicat als peus del Convent de Sant Francesc, que compta amb una varietat molt diversa de vegetació. En concret, l’espai passarà a denominar-se “El jardí dels poetes” i, en ell, es rendiran homenatges a distints autors que han tingut relació amb la localitat. El primer d’ells serà en honor a José Antonio Labordeta, dissabte que ve a les 19 hores.

La regidora de cultura, Palmira Mestre, destaca que l’objectiu és “promocionar un espai únic en el municipi, a través d’un viatge per la cultura”. Per això, es realitzaran homenatges a distints poetes relacionats amb Morella i s’ubicarà la biografia de cada un d’ells i algun dels seus poemes. Mestre afirma que “esta serà una activitat que es prolongarà en el temps, a través dels distints actes”. També recorda que “Labordeta era un persona que es va interessar pels problemes de les zones rurals, no sols d’Aragó, sinó també de terres veïnes com Morella”.

El poeta, cantautor i polític aragonés va estar en distintes ocasions a Morella. L’última d’elles va ser en 2004 on va firmar el llibre d’honor de l’Ajuntament i va oferir un concert en el Convent de Sant Francesc.

Cal recordar també que quan finalitzen les obres en la nova “Casa de la Cultura”, en la que s’ubicarà la biblioteca, es realitzaran una sèrie d’actes i exposicions per a recordar i donar a conéixer la figura de Labordeta.

Més informació: |