La Virgen de la Naranja tornarà a Olocau aquest mes d’octubre


Etiquetes: , ,



comarquesnord.cat, Olocau del Rei
divendres, 1 d’octubre de 2010

La talla de la Virgen de la Naranja encara no ha tornat a Olocau del Rei després de la seva restauració, però ja quasi està acabat l’espai especial que en l’esglesia del Popolo està realitzant l’Ajuntament d’Olocau. En aquest cas s’ha tractat de restaurar una capella, utilitzant el fons de compensació, per tal de que la talla romànica tingue un lloc més adient a la seva valua. Es tracta d’una capella que, estant recorberta per les noves modes de segles posteriors, ha recuperat l’art gòtic en la que va ser creada. Per a les celebracions especials que Olocau celebra cada quatre anys per San Marcos, la Virgen de la Naranja tornarà definitivament al seu poble.

La Virgen de la Naranja és una peça única que ha estat restaurada i recuperada després de molts anys perquè siga admirada i gaudida per tots. La Verge vesteix túnica i mantell d’accentuats plecs daurats i policromia amb motius vegetals, que li cau del cap. Sobre els seus genolls té al xiquet Jesús assegut. La Verge sosté en la seua mà dreta una bola de color ataronjat, que s’ha identificat amb una taronja, en lloc de l’orbe, d’ací el nom de Virgen de la Naranja. Sens dubte un motiu més per visitar la població.

L’Església Parroquial d’Olocau del Rei tornarà ha albergar prompte una de les joies escultòriques més emblemàtiques del període medieval valencià, la Virgen de la Naranja, ara, a més, totalment restaurada després d’un acurat procés d’estudi de l’Institut Valencià de Conservació i Restauració de Béns Culturals. Els veïns que ja la van veure quant es va fer la presentació el passat mes de juny han quedat molt contents en el treball que s’ha realitzat.

En origen aquesta imatge es trobava en l’ermita del seu mateix nom, però en 1924 va ser robada. Per més seguretat, un cop recuperada es va decidir situar-la en la església parroquial. Ara s’ha instal.lat, fins i tot un xip per recuperar-la aviat si tornara a ser botí de l’avarícia dels lladres.

A finals d’aquest mes d’octubre la talla tornarà al seu poble, per ocupar l’espai especial que per a d’ella s’està acabant de restaurar.

Més informació: | |