Balanç “positiu” del curs de musculació i ús d’aparells de gimnàs de la UJI


Etiquetes:



comarquesnord.cat, Morella
dissabte, 2 d’octubre de 2010

La Seu dels Ports de la Universitat Jaume I ha celebrat a Morella, els darrers caps de setmana, un curs novedós al voltant de la musculació i ús d’aparells de gimnàs. Els assistents han pogut conèixer diferents aspectes fonamentals al voltant de la sala de musculació, en aquest cas de la que hi ha al Centre Esportiu Jaume I de Morella.

Un curs important, perquè el gimnàs del Jaume I no compta amb un monitor específic de musculació. Així, es va explicar els diferents criteris per a programar i estructurar les sessions dins de l’àmbit de la preparació física, el rendiment esportiu i la salut. Com no, un dels objectius era que els alumnes aprengueren l’ús de l’equipament de la sala de musculació per a ells mateixa i per a donar-ho a coneixement a amics o altres usuaris.

El curs s’ha dividit en tres sessions, seguint una metodologia pràctica i participativa. La teoria va facilitar la comprensió de les pràctiques que es realitzen, així com els continguts que s’adaptin a les necessitats dels alumnes. Durant tres dissabtes el curs ha repartit les sessions en l’edifici de la Seu dels Ports de la UJI i el centre Jaume I amb un total de 15 hores de duració. Els que han fet el curs podran a partir d’ara orientar a altres persones.

Tal com ens explicava un dels monitors, José Miguel Martínez, la musculació és “clau i bàsica per a practicar qualsevol tipus d’esport”. En estos moments, Martínez senyalava que la cultura física a Espanya està en un moment “mediocre”, esperant que cursos com estos “puguin canviar la mentalitat i amagar vells tòpics com que la musculació es sols per a culturistes”.

Més informació: