‘Petjades d’una guerra” es presenta a Morella i Castelló


comarquesnord.cat, Villores
diumenge, 3 d’octubre de 2010

El llibre ‘Petjades d’una guerra: 1936-2009’ es presenta aquest mes d’octubre a Castelló i, en data encara no confirmada, també ho farà a Morella. El llibre conta la història de Juan Isidro Borràs, un adolescent en la guerra civil espanyola, i ha estat escrit per Guillem Tena, un jove de Villores què, amb motiu del treball de recerca de batxillerat, va presentar aquest document l’any passat, amb només 17 anys. Segons confirma la seua mare, que li va fer de tutora, “aquest estiu hem fet una petita edició del llibre a nivell familiar per posar-la a la venda a les llibreries dels llocs als que fa referència el treball”

El llibre, que estava previst presentar-se a Morella el 9 d’Octubre, i que finalment s’ha tingut que deixar per a més endavant, sí manté la presentació prevista a la ciutat de Castelló. Serà a la Llibreria Babel, el divendres 15 d’octubre a les 19.30 de la vesprada

També presentarà el llibre el dia 16 d’octubre a la Casa de la Cultura d’Ulldecona per les festes de Sant Lluc, a les nou del vespre. I, finalment, “presentarà en una comunicació el treball de recerca al III Congrés d’Història d’Alcanar, que se celebrarà a principis del proper mes de novembre”.

La primera presentació del llibre es va fer al mes d’agost a l’Ajuntament de Forcall.

Treball premiat
El treball de Guillem Tena ha rebut el Primer premi als treballs de recerca de batxillerat de la Universitat Ramon Llull, el segon premi Argó de la Universitat Autònoma de Barcelona i el segon premi de treballs de recerca de turisme de la Fundació Gaspar Espunya- CETT. També ha rebut el reconeixement de la Universitat de Barcelona en la que faran la publicació del treball en la seua biblioteca digital i de la Universitat de València, en la qual també exposaran el treball (llibre i memòria) a la Biblioteca de l’Arxiu Històric.

petjades d’una guerra a nord:24minuts

Més informació: | | | | |