LA FALSA: “La nostra vaga ha de ser una altra”


JOAN CARLES MARCOBAL

El nostre país patia aquest dimecres una vaga general. No deixava de ser curiosa la disparitat de percentatges de participació entre les grans capitals i els nuclis menuts com puguen ser la nostra comarca on en prou pena ve ser seguida la vaga. Sense anar més lluny per les carreteres comarcals el pas de vehicles de treball va ser tan fluid com una altra jornada. Això vol dir que els camioners estan a favor de Zapatero? No crec, simplement hi ha gent que necessita treballar per subsistir.

I hem de tenir en compte la quantitat d’empreses de serveis que, sense secundar la vaga els treballadors, van decidir els seus propietaris avançar el subministrament i no treballar el dimecres per temor. També molts de treballadors no van es van aturar eixe dia per temor a represàlies en forma de comiat. Compte: si la gent té temor és que no hi ha ni llibertat ni democràcia, la qual cosa vol dir que el problema que tenim és molt greu. Però vull fer una reflexió sobre la nostra comarca. Per garantir l’èxit de la vaga, el dimarts a la nit es va impedir la sortida dels camions de recollida d’escombraries a Madrid. Si la capital de l’estat s’ompli de merda haurà triomfat la vaga. Ací no cal, si no hi ha servei de recollida som tan poca gent que en dos dies no omplim els contenidors. No som referència. Com tampoc ho som, per exemple, en sanitat o educació.

La nostra vaga és una altra. La reforma laboral no arriba perquè no hi ha treball. I per defendre a les persones que lluiten per no abandonar els seus pobles no s’organitzen vagues generals. Escolteu més que mai a Labordeta en ‘A varear la oliva’ i en la seua ‘Nana para dormir a un niño en la montaña’ i ho entendreu. Per cert, el València jugava Champions el dimecres a la nit i a les portes de Mestalla no hi havia piquets. Faltaria més.

Més informació: |