Tradicions i cultures de tot el món es troben a Ràfels


Etiquetes:



comarquesnord.cat, Ràfels
diumenge, 3 d’octubre de 2010

Desenes de persones, vingudes des de diferents punts de la comarca, van participar aquest diumenge al Tercer Mercat del Món, celebrat enguany a Ràfels. Aquesta nova edició de la fira va esdevindre un èxit. De fet, i segons va destacar Nuri Gasulla, del Departament de Joventut de la Comarca del Matarranya, “la veritat és que no ens vam posar cap expectativa perquè l’any passat (a Beseit) va anar molt bé”, però el balanç va ser molt positiu.

Entre les entitats que van participar a aquesta tercera edició del Mercat del Món, hi era Zarabene, una associació vinguda des de Saragossa que coopera al poblat de Bene, al Senegal i que va nàixer a través de la música africana. Una altra que també treballa al Senegal és Amics Diakha Madina, que està ubicada a Barcelona i que el seu president, Koumera Diakhaby, coneix molt bé el Matarranya. De fet, a Ràdio Matarranya va explicar que té una caseta a Beseit.

Altres entitats que van participar al Mercat del Món de Ràfels van ser la Asociación Cultural Aragonesa Raíces Andinas, que treballa amb Bolívia i que a la fira va promocionar plats autòctons i va amenitzar la tarda amb un contacontes. Al Mercat del Món també hi havia representats del Matarranya, com ara Cosmètics Matarrania, l’Associació de Dones de Ràfels, l’AMPA o Creu Roja. Entre els actes que van tindre més èxit, trobem el taller de percussió i un espectacle de dansa.

Més informació: