Morella acull una reunió de la Comissió d’Integració i Cohesió Social


Etiquetes:



comarquesnord.cat, Morella
dilluns, 4 d’octubre de 2010

Morella ha sigut la seu de la reunió de la Comissió d’Integració i Cohesió Social de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies. Els principals punts de l’orde del dia han sigut la Llei d’Estrangeria, que complix vint-i-cinc anys i la integració de col·lectius d’altres comunitats. A la trobada ha assistit l’alcalde de Cartaya (Huelva) i vicepresident de la Comissió, Juan Antonio Milián, les alcaldesses de Caparroso (Navarra) i Zaidín (Osca), Irene Jiménez i María Teresa Font, respectivament, regidors de distints ajuntaments de tota la geografia espanyola, una secretària de la Comissió i un membre de la Fundació Pluralisme i Convivència.

El tinent alcalde de l’Ajuntament de Morella i vocal de la Comissió, Ernesto Blanch, que també ha assistit a la reunió, destacava que “el caràcter itinerant d’estes reunions ha acostat a polítics d’importància fins a la nostra ciutat”. Per això, afegia que “esta aposta pel municipalisme de la Federació de Municipis i Províncies, fa que Morella puga acollir este tipus de trobades”. Respecte als assistents a la reunió, Blanch afirmava que “es tracta de responsables municipals de primera línia i, el fet de que Morella forme part d’esta Comissió, fa que estiguem en esta primera línia”.

La reunió que s’ha produït aquest matí ha tingut dos punts principals. D’una banda, els assistents han debatut sobre els vint-i-cinc anys que complix la Llei d’Estrangeria. Els tècnics de l’Ajuntament de Granada han participat en aquesta explicació sobre els principals punts de la Llei. Els membres de la Comissió han coincidit a situar-se en contra de la substitució del Consell Superior de Política per la Conferència Sectorial d’Immigració, en la que els municipis no tenen participació directa. D’altra banda, els tècnics de la Fundació Pluralisme i Convivència han explicat alguns problemes d’integració de col·lectius d’altres comunitats.

En la reunió s’han tractat temes d’adaptació, xocs culturals o altres conflictes existents. Blanch destaca que “els membres de la Comissió hem coincidit també en que no s’han de generar debats artificials que trenquen la cohesió social, com la utilització del burka o la grandària de les mesquites”.

Més informació: