Acabades les obres, el Ministeri rep formalment el nou quarter de Morella



comarquesnord.cat, Castelló
\ dijous, 7 d’octubre de 2010 \

El subdelegat del Govern a Castelló, Antonio Lorenzo, ha informat que , concloses ja les obres, s’ha realitzat l’acte formal de recepció per part del Ministeri de l’Interior de la nova caserna de la Guàrdia Civil a Morella. Es tracta d’una infraestructura policial que s’ha construït amb càrrec al Fons Addicional de 3.000 milions d’euros de 2009 del Pla I. El pressupost de la caserna supera els 1,57 milions d’euros i compta amb 8 habitatges per a ser utilitzades pels agents.

Lorenzo ha manifestat que “no hi ha millor manera de rebatre les gratuïtes acusacions de la diputada Fabra contra la política de seguretat del Govern d’Espanya que aportant dades”. Perquè segons ha afegit, “es dóna la circumstància que en la província de Castelló no s’inaugurava una instal·lació policial des de fa 24 anys i en el que portem de 2010 ja s’ha posat en servei la nova caserna de l’Alcora i s’han conclòs les obres de la nova casa-caserna de Morella”. Ha recordat que “la construcció de la nova Comissaria provincial del Cos Nacional de Policia a Castelló ja està finalitzada, per la qual cosa prompte podrà ser posada en servei”. A més, ha assenyalat que “les obres de construcció de la nova caserna d’Oropesa avancen a bon ritme”.

El subdelegat ha lamentat que “la diputada Fabra utilitze un material tan sensible com la seguretat per a tractar de crear alarma entre la població” i recorda a la parlamentària del Partit Popular que “a l’hora de fer comparacions, les dades parlen per si sols, atès que el nombre d’efectius policials en la província de Castelló en el període 2005-2010 ha experimentat un increment del 54%”.

Lorenzo ha destacat que “la innegable professionalitat dels homes i dones que formen part del Cos Nacional de Polícía i la Guàrdia Civil i l’esforç pressupostari realitzat pels governs del president Zapatero per a incrementar les plantilles policials i les dotacions tècniques d’aquestes, van fer possible que en 2009 la província aconseguira la taxa de criminalitat més baixa de dècada, al contrari del que ocorria en els anys 2000, 2001 i 2002 quan a Espanya hi havia un altre govern diferent a l’actual”.

Més informació: | |