Els Ports en Moviment se suma al Correllengua



comarquesnord.cat, Morella
divendres, 8 d’octubre de 2010

La plataforma els Ports en Moviment (EPM) participarà aquest pròxim dilluns en l’arribada del Correllengua a la comarca dels Ports. D’aquesta manera el col·lectiu acompanyarà la Flama en el seu recorregut al llarg de tot el país, que des de fa més de 15 anys organitza Acció Cultural del País Valencià.

Està previst que la Flama arribe el dilluns a les 19h pel portal de Sant Miquel, a Morella. Des d’ahí recorrerà els carrers de Morella fins arribar a l’ajuntament, on després de la lectura del manifest del Correllengua per part d’un representant d’Acció Cultural, tindrà lloc la intervenció d’EPM. La participació d’Els Ports en Moviment consistirà, en primer lloc, en la lectura d’un poema musicat a càrrec de Susanna Sebastià i el clarinetista Pau Monfort. Després, membres del col·lectiu faran una performance per tornar a reclamar a la Generalitat que permeta el visionat de TV3 a la nostra comarca. Cal recordar que la passada primavera el govern valencià va obligar a clausurar el repetidor que tenia l’ajuntament de Morella i mitjançant el qual es podien sintonitzar els quatre canals de la Corporació Catalana de Notícies.

Des d’Els Ports en Moviment inviten a tota la gent de la comarca a sumar-se a aquesta festa lúdica i reivindicativa, alhora que fan una crida per continuar reclamant que Els Ports puga vore TV3.
Amb la seua participació en el Correllengua, EPM continua amb la seua activitat. EPM va ser creada aquest estiu per un grup de joves de tots els pobles de la comarca i es presenta a si mateixa com una “plataforma oberta i plural, de conscienciació identitària i d’acció social”. De cara als pròxims mesos, EPM treballa en la confecció d’un calendari d’activitats que responguen a la filosofia amb què va nàixer aquesta plataforma. Així, ja han confirmat que el pròxim 20 de novembre tindrà lloc un recital de poesia musicat a càrrec de Sussanna Sebastià. A més, volen reeditar el dia de l’arbre comarcal que l’any passat ja es va celebrar a Sorita. L’objectiu, apunten des d’EPM és que “el major nombre de gent possible s’involucre i participe en les activitats que anirem preparant amb l’objectiu de dinamitzar la comarca”.

Més informació: |