L’entorn de la Mare de Déu de la Font de Pena-roja estrena nou empedrat



comarquesnord.cat, Pena-roja
divendres, 8 d’octubre de 2010

La Mare de Déu de la Font de Pena-roja llueix des d’esta setmana nou empedrat. Se tracte, en concret, d’un camí de pas de 1.000 metres quadrats que, segons ha explicat l’alcalde del municipi, Francisco Esteve, “s’integre millor amb l’entorn”. La creació d’este empedrat està emmarcat en el Primer Conveni de la Taula del Sènia, i que ha consistit en la recuperació del camí que uneix Pena-roja i Fontdespatla, una via natural idònia per a caminar, anar en bicicleta o amb el cavall.

L’alcalde de Pena-roja ha afegit que “estem molt satisfets”, ja que en estos anys “s’ha millorat molt l’entorn dels camins del poble, prioritzant aquells més transitables”, com són los que uneixen Pena-roja amb los municipis d’Herbers, Mont-roig i Beseit. Enguany ha tocat el camí natural que enllace Pena-roja i Fontdespatla i s’ha seguit la mateixa política que fins ara. És a dir, los dos primers quilòmetres més pròxims al poble són d’aglomerat. La resta, de zahorra.

Pel que fa al segon conveni de la Taula del Sènia, ja s’han tancat los projectes previstos per a l’any vinent. Segons ha apuntat Francisco Esteve, “ara es farà el camí dels Prats de baix”, que és aquell que uneix Pena-roja amb lo pantà i un dels camins més transitats del terme, ja que es tracte d’una via d’accés a alguns habitatges de turisme rural. A més, també es treballarà en los accessos als dipòsits d’aigua que abasteixen los pobles de Pena-roja i Mont-roig.

De cara als pressupostos del Ministeri de Medi Ambient, s’ha presentat un projecte col·lectiu que consistirà en la creació d’una xarxa de camins naturals que uniran pràcticament lo Matarranya (a través dels municipis de Beseit i Pena-roja) amb la costa. A la zona del Matarranya, esta xarxa passarà de Coratxà a Pena-roja, anirà fins la Mare de Déu de la Font i a partir d’allí, per l’antic pas del bestiar, unirà el Pantà de Pena, Beseit, i d’allí pujarà pel camí fins a Fredes.

Més informació: | | |