Els Gaiteros de Morella omplin de música la festivitat del 9 d’Octubre



comarquesnord.cat, Morella
dissabte, 9 d’octubre de 2010

Els Gaiteros de Morella van tornar a eixir al carrer en motiu del 9 d’octubre, Diada de la Comunitat Valenciana. Es tracta d’una eixida habitual d’aquest grup de músics, en els que destaca la joventut dels seus membres, dins del conveni que tenen amb l’ajuntament de Morella, que assegura una sèrie d’eixides al llarg de l’any com aquesta pel 9 d’octubre.

Un acte que servia per commemorar l’entrada a la ciutat de València de les tropes catalanoaragoneses comandades pel rei JaumeI l’any 1238, dins de l’agenda programada des del consistori morellà. Els Gaiteros van realitzar la volta general habitual pels carrers de la localitat, coincidint amb un mati en el que el temps va acompanyar i va fer que molta gent visitara Morella el 9 d’octubre. Així, els visitants van gaudir de les tradicionals peces que oferix en desfilada el grup, des de pasacarrers a jotes o altres tocates festives.

Els Gaiteros de Morella tornaran a realitzar un pasacarrer amb motiu del Correllengua que aplega a Morella i a la comarca dels Ports aquest dilluns.

Més informació: |

1 comentari

  1. Jajajaja, si, els gaiteros de Morella. Això eren els dos xiquets que ensenyeu al video? Per això els paguen les eixides? Des de luego al correllengua va ser molt trist, no hi havien gaiteros. A veure si informem millor, que se vos veu el plumero.