L’Escola de Morella participa en la Festa per la Llengua d’Escola Valenciana


comarquesnord.cat, València
dissabte, 9 d’octubre de 2010

La Fira de Mostres de València va acollit aquest 9 d’Octubre la Festa pel Valencià, un acte que té per objectiu tancar les celebracions dels 25 anys de Trobades d’escoles en Valencià amb la participació d’alumnes, centres educatius, pares, mares i professorat de les comarques valencianes.

L’activitat de capçalera de la Festa pel Valencià és la participació dels centres d’ensenyament en valencià en un monument creat per un pintor i escultor, que basa bona part de la seua obra en la recuperació plàstica dels moments i personatges clau de la nostra història com és l’artista de renom internacional, Manuel Boix. L’alumnat de cada centre educatiu de totes les comarques valencianes han dipositat en la base de vidre de l’escultura el seu “Llibre de les claus”. Cada Llibre conté materials que en aquest moment està treballant l’alumnat de cada centre, uns materials en forma d’escrits, dibuixos, fotografies, etc, on es treballa el valor del valencià, relacionat amb altres valors bàsics com són la sostenibilitat, la pau o la interculturalitat. També el centre de primària de Morella va enviar el seu Llibre de les claus, “el document de Morella, sobre Vicent Andrès Estelles”.

Manuel Boix, ha dit aquest matí davant de milers de perseones que “el procés de creació de l’escultura ha suposat deixar de tindre vacances aquest estiu, però ha pagat molt la pena, perquè ara estic veien tot el riu de xiquets i xiquetes que estan dipositant els “llibres de les claus” I estan donant-li un sentit total al monument”.

L’Escultura, que medeix 3 metres d’altura, és bust gegant d’un infant en bronze obert per la meitat. Enmig hi ha una clau. El cap se sosté sobre una gran base de vidre transparent. La forma del cap recorda un llibre obert i el títol fa referència a un poemari de Vicent Andrés Estellés. Juga amb el significat de la clau, fent referència al lema de les Trobades 2010 i al llibre-cervell com a contenidor de les claus-valors que es fomenten i s’aprenen als centres d’ensenyament en valencià.

El destí final de l’escultura serà la nova Facultat de Ciències de l’Educació de la Universitat d’Alacant

Tema: 9 d’Octubre

Més informació: | | |

1 comentari

  1. A veure si l’any que ve ja poden participiar mes escoles i instituts dels ?orts, en les trobades comarcals d’escoles en valencià