LA FALSA: “Gràcies per tornar-nos la il·lusió”


JOAN CARLES MARCOBAL

Amb motiu de l’arribada del Correllengua a Morella vam tenir l’ocasió d’homenatjar Enric Valor i de reclamar la recuperació de les emissions dels canals televisius TV3 i Aragón TV. Tret d’algunes absències, significatives per cert, em quedo amb la grata sensació que va suposar l’activa participació de gent força jove a l’acte. Els membres d’Els Ports en Moviment van escenificar una representació que simbolitzava com el poder en forma de corb és capaç d’encegar al poble, movent-lo com a titelles, per tal de provocar la divisió entre el mateix i que oblidi les seues arrels identificatives en benefici dels interessos obscurs d’eixe poder manipulador. Els mateixos joves van ser els que van cridar PROU contra eixa manipulació llevant-se simbòlicament la vena que tapa els ulls del poble.

Reconforta veure com un jove col·lectiu es mou per uns estímuls que no són els del lucre personal sinó per aquells que defensen la identitat, la cultura i les arrels de la seua terra. En definitiva, volen lluitar per defendre els pobles que els van veure nàixer amb tot allò que els identifica i representa. Aquest esforç no els farà rics però sí dignes. No sé si arribaran a ser assessors de ningú però, de continuar així, sempre podran mirar la seua gent a la cara, caminar amb orgull pels carrers dels seus pobles amb la satisfacció de no haver-los venut.

Com va escriure Vicent Andrés Estellés ells ja han escollit, són poble y assumeixen la veu del poble perquè allò que val és la consciència de no ser res si no s’és poble. Gràcies amics, gràcies amigues.

Més informació: |