S’inauguren les XVIII Jornades Europees de Micologia Mediterrània a Morella


Etiquetes: ,



comarquesnord.cat, Morella
diumenge, 17 d’octubre de 2010

El teatre municipal de Morella ha albergat, aquest diumenge, la inauguració de les Jornades Europees de Micologia en les que s’han inscrit 140 experts de tota Europa. En l’acte l’alcalde de Morella, Ximo Puig, donava la benvinguda als participants desitjant-los una estada profitosa. Fins el 23 d’octubre intentaran trobar el major nombre d’especies per la zona.

Segons destacava el president de la Societat Micològica Valenciana, Jose Alvarez, fins ara, aquestes jornades ací a Espanya sols s’havien organitzat a Catalunya. És per tant, una responsabilitat molt gran per a la Societat Valenciana portar a terme el programa de sortides dissenyat per tal de deixar constància de la varietat d’especies d’aquest territori. Per la seva part el president del Comité Científic, Rafael Mahiques, recordava que ja van estar ací fa uns anys, en motiu del Congrés de Cortinarius. D’aquell trobament recorda que fins i tot es va poder catalogar un especialment desconegut, al que se li va posar el nom de ‘Morella’. Desitjava que en la part científica tinguen tanta sort com en aquell Congrés.

En l’acte també ha participat el president de la Confederació Europea de Micologia, Jordi Ferrer, qui apuntava que la gran cultura micològica es va estenent per tot el territori. Recordava que abans, sols en Catalunya i nord de l’estat, existia a nivell popular aquesta cultura. Ara a la Comunitat Valenciana ha hagut un gran creixement d’aficionats i, per tant, un enfortiment de la Societat que els engloba, així com també en la zona de Castilla-la Mancha, que en aquestos moments tenen la societat micològica més nombrosa, encara que no siguen de l’àmbit de la mediterrània. D’aquest congrés s’espera que es creen els espais apropiats per compartir experiències, troballes, afició, i si el temps ha acompanyat quantitat d’espècies que estudiar.

En les sales d’entrada a l’Ajuntament de Morella ja estan obertes les exposicions de segells i aquarel.les, totes dos referides als bolets. En les sales del Justícia i Jurat s’han preparat els laboratoris, així com l’espai d’exposició per als exemplars que es vagen trobant i catalogant.

Més informació: |