700 quilos de carbasses per a 140 de confitura



comarquesnord.cat, Forcall
dimarts, 19 d’octubre de 2010

Els majorals de Sant Antoni de Forcall han tingut una excel·lent collita de carbasses. Més de 700 quilos s’han recollit. I es que per si de cas algunes resultaven afectades per la meteorologia, no acabaven de desenvolupar-se, o alguna calamarsada afectava la producció, cosa que no seria la primera vegada, en van sembrar en tres llocs, i quasi totes han sortit endavant.

Quatre parelles de majorals
Les quatre parelles que formen la majoralia ja han fet la recol·lecció, pensant en les possibles gelades que podrien venir a aquest temps. Les han deixat dipositades al que antic poliesportiu, i allí restaran fins l’hora de confeccionar la confitura. Açò serà, probablement, entre finals d’octubre i primers de novembre. Necessiten uns 140 quilos de confitura per tal d’elaborar les peces característiques de la festa de la santantonada forcallana.

Totes les carbasses no es gastaran en aquest menester. Algunes en el temps que queden es faran malbé i altres es destinaran a l’alimentació dels animals; el que és segur és que no els en faltaran. La tasca dels majorals de Forcall s’enceta a Pasqua amb la berena del dilluns a la Consolació. Es també llavors quant comença la venda de números per a la rifa del corder, que segons assenyalen ha obtingut molta col·laboració per part dels veïns.

Tampoc tenen res a dir de la marxa de la venda de la loteria, i segur que quant aplegue l’acapte els forcallans continuen contribuït en els majorals per a la organització d’una completa festa de Sant Antoni.

El maio, per Nadalet
A Forcall els majorals compten en la col·laboració de la Santantonada per a la organització de la festa. De fet, tant a l’hora d’anar a buscar el Maio, per Nadalet, com a l’hora de buscar tots els personatges per a les representacions, és la Santantonada l’encarregada .

Més informació: | |