“Des de Madrid s’ha utilitzat una excusa tècnica per eludir un problema polític”


comarquesnord.cat, València
dimarts, 19 d’octubre de 2010

El President d’Esquerra Republicana del País Valencià, Agustí Cerdà, ha declarat aquest dimarts, en referència al criteri del Govern espanyol pel qual es denega la tramitació de la Proposició de Llei d’Iniciativa Legislativa Popular sobre la Televisió Sense Fronteres que “des de Madrid s’ha utilitzat una excusa tècnica per eludir un problema polític”.

El ministeri de Presidència ha alegat per escrit, per justificar la seua negativa, que l’aplicació de la ILP “provocaria perjudicis econòmics derivats de la impossibilitat d’utilitzar el dividendo digital per prestar serveis a les comunicacions electròniques, que s’estimen entre 12.000 i 15.000 milions d’euros” a més de suposar per a l’Estat “un cost recurrent anual entorn als 15 milions d’euros”.

Per a Cerdà, aquestes són “excuses amb les que el Govern ha passat per damunt de la voluntat de 651.650 ciutadans”. En contra del que es diu des de Madrid, el dirigent republicà ha manifestat que “el volum de costos derivats no seria aquest, es tracta de pretextos tècnics que demostren una falta de voluntat política i que, com a conseqüència, deixen sense veu a més de mig milió de persones”.

Els únics motius pels que el Govern por rebutjar una ILP són, o bé una disminució dels ingressos o bé un increment del crèdit pressupostari. Per això, ha dit Cerdà, “el Govern espanyol s’ha acollit a aquests arguments tècnics, traent-se de la màniga unes xifres absolutament desproporcionades i passant per damunt de la voluntat ciutadana”.

El dirigent republicà ha assegurat que “des d’Esquerra farem tot el que estiga en la nostra mà per tal que s’admeta a tràmit aquesta ILP que recull el sentir de tants valencians de gaudir d’una televisió sense fronteres, centenars de milers de ciutadans que no acceptaran aquesta mentida i aquesta excusa de cap manera”.

Agustí Cerdà: “S’agafen a l’únic argument legal possible”

Més informació: | | | |