El govern espanyol tampoc vol que veiem TV3



comarquesnord.cat, Madrid
dimarts, 19 d’octubre de 2010

Per primera vegada en la història, el govern espanyol ha rebutjat una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) abans de que aquesta arribara al congrés. I la negativa s’ha estrenat tot just amb l’única porta oberta que quedava per tal de que la comarca dels Ports pogués tornar a sintonitzar TV3, tal i com ho havia vingut fent els darrers 25 anys. A pessar de que Acció Cultural del País Valencià (ACPV) havia aconseguit 650.000 signatures, 150.000 més de les necessàries, per tal de tirar endavant una llei que permetira l’intercanvi de televisions entre territoris que compartiren proximitat i cultura, la resposta ha sigut que “no presta conformitat a la seua tramitació”

Pel que sembla, ja que ACPV, promotora de la iniciativa, no s’ha pronunciat encara al respecte al no haver rebut cap comunicació oficial de la decisió del govern, la negativa podria tindre un rerafons econòmic, ja que l’aprovació de la ILP comportaria “un augment dels crèdtis pressupostaris”, ja que, segons fonts de la Moncloa, s’hauria de buscar un nou múltiplex (els emissors que utilitzen la TDT i que tenen cabuda per a quatre canals), ja que el buit que va deixar la televisió analògica es volia utilitzar per a la televisió per a mòbils.

Les reaccions no s’han fet esperar. Agustí Cerdà, President d’Esquerra Republicana del País Valencià, aquestes són “excuses amb les que el Govern ha passat per damunt de la voluntat de 651.650 ciutadans”.

En mans de Camps
La situació de TV3 queda ara en mans del govern valencià. Només Camps té ara la possibilitat de que recuperem el senyal de la televisió autonòmica catalana, signant un conveni com el que s’ha fet des de Catalunya amb la resta de territoris limítrofs per a l’intercanvi dels seus respectius canals. Però, donat a que ha sigut la Generalitat Valenciana qui està obligant a tallar TV3 per tot arreu, sembla una opció poc probable.

Toni Royo, “és una excusa de mal pagador”

Més informació: | | |