Oberta al public l’exposició de bolets



comarquesnord.cat, Morella
\ dimarts, 19 d’octubre de 2010 \

Morella és el marc fins al dissabte de la XVIII edició de les Jornades Europees de Micologia Mediterrània. Uns 150 experts en la matèria, procedents de tota Europa, participen en aquest esdeveniment al voltant del món dels bolets. El terme de Morella és l’escenari de les pràctiques matinals, amb l’objectiu de trobar el major nombre de bolets possible, del tipus que siguen, perquè l’objectiu és estudiar quants més fongs millor. Mentre que el consistori morellà és el centre d’operacions de les Jornades, on s’han instal·lat l’instrumental necessari per a poder analitzar el ‘botí’ del matí, destacant microscopis i multitud de llibres relacionats amb la micologia.

En la primera jornada, les valoracions i les expectatives són “molt bones” tal com apuntava des de l’organització Fernando García, acompanyades també per les pluges de la setmana que han potenciat l’activitat micològica. El futur Paratge Natural Municipal de Pereroles va ser la zona on s’han concentrat els esforços dels experts del primer dia de pràctica. Segons García “el bagatge és alt, destacant la gran diversitat de fongs que s’han trobat”.

De moment, no es pot dir un nombre exacte “en tractar-se del primer dia caldrà esperar, però són desenes, podrien anar de les seixanta a les més de 100 espècies diferents només amb una eixida pràctica, per la qual cosa esperem trobar moltes més” assenyalava Fernando García que resumia que “al matí se cerquen i a la vesprada el treball d’estudiar els fongs, amb la finalitat de poder-los classificar”. Des del comité cientific es destaca aquesta zona de Castelló com la més rica en espècies de la Comunitat Valenciana, on ja hi han catal.logades més de 1000 exemplars, alguns endemics de la zona.

L’entitat organitzadora és la Societat Micològica Valenciana, que agrupa les províncies de Castelló, València i Alacant i que en l’àmbit fúngic és entitat de referència internacional. A més dels participants, les jornades són obertes als veïns de Morella, a través d’exposicions i aportant els seus bolets per a una posterior anàlisi.

Més informació: | | |