La mesa del Congrés demana explicacions al govern per no voler tramitar la iniciativa per TV3



comarquesnord.cat, Madrid
dimecres, 20 d’octubre de 2010

“Avui per avui el veto a la Iniciativa Legislativa Popular Televisió sense fronteres està sense efecte”. Així de rotund es manifesta Agustí Cerdà, d’Esquerra Republicana del País Valencià davant les noves informacions que apunten a que, degut a que la mesa del Congrés ha demanat explicacions al govern pel veto a ILP, l’única esperança de moment que quedava a les nostres comarques per tal de recuperar les emissions de TV3 i d’Aragón Televisión, tallades per ordre de la Generalitat Valencia fa uns mesos.

Cerdà apunta a que “hi ha un escrit de la mesa de les Corts espanyoles demanant al govern que reconsidere i amplie els motius per els quals fa el veto a la Iniciativa Legislativa Popular”, el que vol dir que “hi ha una pròrroga, imagine que derivada de la situació política, ja que el govern ha clavat la pota a mes i mig de les eleccions catalanes” i, segons afirma, “imagine que algú els ho ha fet notar”.

Altres fonts apunten cap al refrany que assegura que “fa més qui vol que qui pot”. “Tots sabem que quan hi ha una voluntat política de fer una cosa sempre se poden solucionar les qüestions tècniques”, assegura Toni Royo, d’Acció Cultural del País Valencià. Royo afegeix que “és un menyspreu a les més de 650.000 persones que van donar la seua signatura demanant, almenys, que aixó fora debatut en el parlament espanyol”.

Aquestes explicacions que demana la mesa del Congrés al govern dóna una prórroga a l’esperança que molts habitants dels Ports tenen per a poder tornar a veure un canal de televisió que es rep des de fa més de 25 anys. La mesa està formada pel president del congrés, quatre vice-presidents i quatre secretaris escollits pel ple. Actualment, l’integren el president José Bono (PSOE); els vice-presidents Teresa Cunillera (PSC-PSOE), Ana Pastor (PP), Jorge Fernández (PP) i Jordi Jané (CiU); i els secretaris Jaime Javier Barrero (PSOE), Francisco Ramón Beloki (PNB), Juan Ignacio Gil (PP) i María Teresa Villalobos (PP).

El Centre d’Estudis Dels Ports també s’han pronunciat al respecte. “Condemnem l’actitud antidemocràtica del govern central espanyol vetant la Iniciativa Legislativa Popular per a poder vore la tele sense fronteres, inclús abans de que ses senyories puguen discutir-ho”, al que puntualitzen que “és la primera volta que passa!”. Des del Centre argumenten que “l’excusa de que augmenta el pressupost és una xorrada: fins ara els repetidors els hem pagat els particulars, com Acció Cultural, o algun ajuntament”.

Editorial de Vilaweb
Vicent Pardal, a l’editorial de Vilaweb, afirma que “costa de creure tant de menyspreu al ciutadà. El govern espanyol podia haver portat la ILP al congrés i haver-hi votat contra. Però no ha deixat fer ni el debat. Després de mesos d’esforços enormes i de despeses organitzatives i econòmiques enormes, n’hi ha hagut prou amb un sol ‘no’. Ni tan solament no ha calgut fer ni un discurs. Han dit que no, com ens diran que no, i mil voltes que no, a qualsevol cosa que proposem”

Més informació: | | | | | |