Morella adjudica les obres de geotèrmia del poliesportiu


comarquesnord.cat, Morella
» dimecres, 20 d’octubre de 2010

L’Ajuntament de Morella ha adjudicat de forma provisional l’obra d’instal·lació de geotèrmia al Centre Lúdic i Esportiu Jaume I. Per mitjà d’aquesta actuació, es reduirà considerablement el consum energètic del poliesportiu. L’obra compta amb un pressupost d’uns 121.000 euros i l’escometrà l’empresa SÍLITER. A més, el consistori també ha adjudicat les obres amb càrrec als plans provincials per als municipis de Xiva, Ortells i la Pobleta. L’edil d’urbanisme, Rhamsés Ripollés, destaca que “el conjunt d’estes obres suposa una inversió de més de 200.000 euros, que generaran llocs de treball i dinamitzaran l’economia local”.

Respecte al projecte amb un major pressupost, la instal·lació de geotèrmia, l’edil considera que “és una actuació molt rellevant, ja que permetrà reduir la despesa corrent del poliesportiu i afavorirà al medi ambient”. Cal recordar que la geotèrmia és una nova tècnica d’estalvi energètic que basa el seu funcionament en l’aprofitament de calor interna del planeta. Aquesta tècnica capta la calor a través d’uns tubs i els distribuïx per un circuit a través d’una bomba. Per mitjà d’este aprofitament es reduïx la despesa derivada de la calefacció d’unes instal·lacions que posseïxen piscina climatitzada, jacuzzi, saunes, gimnàs, pista coberta o vestuaris.

El regidor també explica que “les obres tindran una duració d’unes sis setmanes i esperem que es finalitzen abans de que concloga l’any”. Respecte al funcionament diari del poliesportiu, el regidor afegix que “només es condicionarà la pràctica de l’esport un o dos dies”.

Finalment, Ripollés afirma que “esta obra s’engloba dins de les accions de respecte al medi ambient que s’estan realitzant durant l’any 2010”.
A més d’aquesta obra, l’Ajuntament de Morella ha adjudicat les obres dels municipis dependents administrativament, Xiva, Ortells i la Pobleta. Cada actuació té un pressupost d’uns 30.000 euros. En Xiva, es continuarà amb la reurbanització de distints carrers, a través de la millora del vial Tossa. L’empresa que realitzarà les obres és XIVA RURAL GASULLA. En Ortells, l’adjudicatària OBRES I CONTRACTES RABAZA construirà la primera fase de la piscina, mentres que en la Pobleta, la millora dels accés anirà a càrrec d’OBRES I CONTRACTES MESEGUER CELMA.

Més informació: |