La Mancomunitat dels Ports visitarà la propera setmana una reserva de la Biosfera


comarquesnord.cat, Els Ports
dijous, 21 d’octubre de 2010

La Mancomunitat Comarcal Els Ports i la Comarca del Maestrazgo (Teruel) han preparat un viatge a la reserva de la Biosfera de Monfragüe a la província de Càceres. Aquest viatge es realitza per conèixer els detalls, tant positius com negatius que pot suposar el fet de convertir el nostre territori en una Reserva de la Biosfera. Monfragüe, a Extremadura, és un Parc Nacional que, a més, està considerat com a Reserva de la Biosfera.

Una zona pareguda als Ports
La zona, per les seues característiques compta amb certes semblances a Els Ports i el Maestrazgo i és per això que s’ha triat per a realitzar aquest desplaçament. A Monfragüe es desplaçaran representants del sector turístic, ramaders, caçadors, agricultors i representants dels Ajuntaments dels municipis de la zona.

Cal destacar que a les diferents reunions que s’han realitzat per informar al voltant de la creació de la Reserva de la Biosfera a Els Ports ha hagut certa oposició per part d’agricultors i ramaders. Des de la Mancomunitat s’apunta que no tenen perquè haver restriccions amb la Reserva.

Més informació: |