Una xerrada per conèixer els recursos que tenen al seu abast les persones gran a la nostra comarca



comarquesnord.cat, Morella
\ divendres, 22 d’octubre \

Informar sobre les recursos que tenen al seu abast els majors de la nostra comarca era l’objectiu de la xarrada convocada dijous per àrea de benestar social de l’Ajuntament de Morella. Agens de la Llei de la Dependencia en la demarcació de Vinaròs, agents socials dels Ports i responsables del Centre de Dia de Morella, donaven compte de tots aquestos recursos i com informar-se respecte als mateixos. Per que tal vegada en necessitem més, però de vegades no utilitzem el que tenim per desconeixement.

No podem estar satisfests del desenvolupament de la Llei de la Dependencia en la Comunitat Valenciana, de fet és una de les Comunitats que menys percentatge de valoracions ha fet. En la xarrada s’ha parlat dels diferents servis i centres, donant compte de les caracteristiques de cadascun d’ells.

La llei de la Dependencia a la nostra comarca afecta a un percentatge molt gran de la població. Les valoracions comencen a anar un poquet més apresa, i no obstant encara no podem dir que siguen agils, aplegant en molts de casos massa tard.

El darrer recurs que s’ha posat en marxa en aquesta zona és el Centre de Dia. Son 13 els usuaris en aquestos moments, de les 15 places concertades que s’han aprovat. Les famílies que s’han decidit per esta opció estan molt contentes per que s’han donat compte que el seu familiar no sols està millor cuidat, sinó que, a més, va guanyant.

Darrerament també s’ha ofertat la possibilitat de utilitzar sols el servei de menjador, i cada cop són més les persones que es decideixen a utilitzar aquesta possibilitat.

La piramide poblacional en la comarca dels Ports està ja fa temps del tot invertida. Cada cop el sector de població major de 65 anys es més nombrós. La Residencia, el Centre de Dia, l’assistencia social, l’ajuda a domicili, la teleassistencia… són alguns dels recursos que tenim a l’abast de la gent major.

Més informació: | |