Vilafranca acollirà les classes teòriques d’una escola taller per a menors de 25 anys que s’enceta a novembre


comarquesnord.cat, Vilafranca
\ dimarts, 26 d’octubre de 2010 \

La Mancomunitat Comarcal Els Ports gestionarà una escola taller a Cinctorres i Vilafranca. El Servef ha concedit el desenvolupament d’aquestes activitats formatives, que busquen revitalitzar la comarca des de la formació en sectors que posteriorment poden tenir sortides laborals en el sector agrícola, mediambiental o energètic. Jardineria, lampista, paleta o electricitat seran algunes de les matèries que podran aprendre els alumnes, que seran un total de 30.

L’escola taller es desenvoluparà en l’àrea industrial que en aquests moments s’està urbanitzant a Cinctorres. Els alumnes seran els encarregats de construir les pròpies instal.lacions, de gestionar un viver que s’habilitarà i de treballar al mateix temps que es van desenvolupant les activitats prácitca. No obstant això, de manera prèvia, es duran a terme les classes teòriques a la nova seu de la Mancomunitat dels Ports a Vilafranca, ja que s’han habilitat noves aules a l’edifici de la Mancomunitat, situat al carrer la Bassa.

El president de la Mancomunitat Comarcal dels Ports, Santiago Pérez, ha assenyalat que es tracta d ‘”una excel lent notícia per als pobles de la comarca, ja que es durà a terme formació en aspectes que estan relacionats amb el territori”. L’Escola Taller comptarà amb un pressupost superior als 800.000 euros, finançats pel SERVEF. Els pobles de la Mancomunitat dels Ports es faran càrrec de la resta de la inversió.

La selecció del personal es durà a terme de manera imminent. El viver forestal s’encarregarà de tasques de plantació d’espècies autòctones, que posteriorment es podran plantar al territori de la comarca. Així mateix les classes pràctiques de fontaneria, paleta i fontaneria es desenvoluparan a les instal.lacions municpiales dels respectius municipis.

Més informació: |