El PP rebutja la proposta de Compromís per potenciar Els Ports


comarquesnord.cat, València
dimecres, 27 d’octubre de 2010

La proposició no de llei per a potenciar el desenvolupament de les comarques dels Ports i el Maestrat mitjançant l’aplicació urgent d’un pla d’ocupació local va ser rebutjada amb els vots en contra del grup popular. Aquesta iniciativa la va presentar a les Corts Valencianes el Grup Compromís, amb el recolzament del grup socialista que va presentar diferents esmenes. Des de compromís es defenia que l’interior de Castelló ha sofert històricament l’abandonament generalitzat de les administracions, el que s’ha vingut intensificant per casos com el de la Marie Claire, empresa que “ha tingut que fer un expedient de regulació de l’ocupació , que ha abocat a l’atur a un significatiu nombre de treballadors i treballadores de la comarca”, segons apuntaven des de Compromís.

Segons la proposició rebutjada el dimarts, aquest fet es deu a que no s’han impulsat polígons ni àrees industrials, no s’ha millorat la comunicació viària, centres de salut “digna” ja que “el propi de Vilafranca, recentment remodelat i inaugurat, amb goteres i sense calefacció en ple hivern” o la falta de potenciar el patrimoni, com ara “l’art rupestre de la zona, que encara sent reconegut per la UNESCO, no rep ni un cèntim per tal de possar-lo en valor”.

La proposta que portava Compromís a les Corts Valencianes, amb el recolzament del PSPV, passava per desenvolupar i aplicar un pla d’ocupació local per la les comarques dels Ports i l’Alt Maestrat, a desenvolupar de forma urgent el polígon industrial de Vilafranca o crear-ne de nous o presentar un pla de xoc contra el despoblament.

Més informació: | | |