El Museu de Belles Arts acull una exposició de fotografia sobre la vida diària als Ports



comarquenord,cat, Castelló
dijous, 28 d’octubre de 2010

La Fundació Blasco de Alagón ha engegat una exposició de fotografia que arreplega imatges d’habitants de cadascun dels pobles de la comarca. La mostra ‘Paisatges Humans dels Ports’ és obra de Julio Carbó i es podrà visitar en el Museu de Belles Arts de Castelló fins al pròxim 9 de gener. L’acte d’inauguració ha comptat amb la presència de la gerent de la Fundació, Lucía Martí, el director executiu de Castelló Cutural, Vicente Farnós i el director territorial de Cultura a Castelló, Francisco Medina.

Amb aquesta exposició, Julio Carbó vol fer un reconeixement, mitjançant la fotografia artística, a totes les persones que fan que, dia a dia, una comarca com la dels Ports continue viva a través de les imatges dels habitants de cadascuna de les localitats.

‘Paisatges Humans dels Ports’ arreplega 17 instantànies que mostren escenes quotidianes de persones de cadascun dels pobles de la comarca i que retraten la forma de vida de les localitats. En elles es pot contemplar diferents escenes de la vida diària dels Ports, com a famílies en els seus entorns domèstics, l’escola, esglésies, el dormitori, la caça o la bugada.

L’exposició, impulsada per la Fundació Blasco de Alagón, s’ha pogut veure ja en tots els pobles de la comarca dels Ports i és ara quan arriba a la ciutat de Castelló. Les imatges de la mostra i altres fotografies preses per Julio Carbó en les poblacions dels Ports formen part d’un llibre-catàleg editat per la Fundació Blasco de Alagón.

Julio Carbó va nàixer a Morella i va estudiar fotografia i vídeo a Barcelona. Allí, es va incorporar com a fotògraf d’El Periódico de Catalunya i, des de llavors, les seues imatges han acompanyat textos de Manuel Vázquez Montalbán, Rosa Regás o Pau Arenós. Les seues imatges s’han publicat en publicacions com El País, Sunday Express, Avuí, Emplierer, Diari de Barcelona, Temps, Interviú, People de Austrialia, etc.

Ha realitzat reportatges en molts països europeus, a EUA, Colòmbia, Kenya o el Marroc i no activitat no cessa participant en publicacions i exposicions per tota Espanya. Ha rebut nombrosos premis i ha viscut jocs olímpics i canvis polítics i conflictes bèl·lics.

Més informació: | | |