Representants i empreses del Matarranya visiten la Expo Bioenergía de Valladolid


Etiquetes:



comarquesnord.cat, Valladolid
dijous, 28 d’octubre de 2010

Representats de la Comarca del Matarranya i empreses del territori han viatjat esta setmana a la ciutat castellana de Valladolid, on se celebrave la Expo Bioenergia. En concret, i segons ha destacat lo vicepresident de la Comarca del Matarranya, Francisco Esteve, esta visita ha durat dos dies. La primera jornada va ser de ponències, “centrat en lo ‘pellet’ i estelles per a les calderes de combustió de biomassa”. Lo segon dia de la fira s’ha dedicat a mirar maquinària per treballar als montes.

Esteve ha remarcat que la visita està molt relacionada en lo Pla de Desenvolupament Rural (PDR) de la comarca del Matarranya, un pla que aposte fort amb la biomassa perquè la comarca “té un potencial molt gran en residus forestals i serie una manera de valoritzar los nostres montes”. D’esta forma, tant la combustió de calderes com estufes de ‘pellet’ serie una bona aposta de cara al futur de la comarca, així com també l’assentament dels mitjans tècnics necessaris per produir-la.

Lo vicepresident de la Comarca del Matarranya va explicar que “hi ha una partida al pla pilot per instal·lar algunes calderes” de ‘pellet’ o estella al territori. A la vegada, lo pla de zona contemple “la possible construcció d’una planta de biomassa” al Matarranya. En estos moments, s’està redactant un projecte tècnic per estudiar la possible ubicació de la planta i també s’està estudiant la qualitat de la fusta i del ‘pellet’ que se podrie produir al territori.

Més informació: