Restauren íntegrament l’església de Sant Bartolomé de Beseit


Etiquetes: , , ,



comarquesnord.cat, Beseit
dijous, 28 d’octubre de 2010

L’església de Sant Bartolomé de Beseit està vivint una rentada de cara sense precedents. Lo temple barroc està submergit en unes obres de rehabilitació que suposen una inversió final que supere los 600.000 euros i que, tal com estave acordat, havien d’acabar lo 30 de novembre. L’alcalde de Beseit, Alberto Moragrega, va reconèixer que serà molt complicat que l’obra finalitzo per eixes dates, però sí que va destacar que “des d’este estiu se va molt de pressa”.

En concret, Moragrega va remarcar que ara “s’estan triant los colors de la pintura” per a les parets interiors, així com també s’ha triat lo tipus de marbre que anirie al terra i el sistema de calefacció. Pel que fa a la torre de l’església, l’alcalde de Beseit va explicar que “s’estan acabant les arcades” i s’està a punt de començar la teulada. Poc a poc, també s’aniran acabant los exteriors de l’església i se procedirà a la neteja del rellotge.

A més, Moragrega va dir que durant les prospeccions arqueològiques se van trobar alguns ossos, i que hi ha la petició de que estos ossos s’enterron a l’església. Pel que fa a la cripta, l’alcalde de Beseit va apuntar que se farà un espai museístic, ja que part d’ella “se cobrirà en un vitrall perquè se pugue veure”. Se creu que esta cripta pertanyie als Alemany, una important família que va residir a la zona. Precisament, s’ha trobat allí l’escud de la nissaga.

L’església de Sant Bartolomé de Beseit va patir les inclemències dels anys, sobretot a partir de l’any 1936, quan lo temple se va convertir en l’almacen de la col·lectivitat.

Més informació: | | |