El museu de Dinosaures de la Fàbrica Giner, un any més sense pressupost


comarquesnord.cat, Castelló
divendres, 29 d’octubre de 2010

Aquest dijous s’han donat a conéixer els pressuposts de la Generalitat per a l’any vinent i, aquesta vegada, no han agradat ni als propis membres del Partit Popular. Carlos Fabra, president de la Diputació de Castelló, ha qualificat de “decepcionats” els comptes de 2011, que deixa sense diners molts dels grans projectes pendents 20091101_fabraamenacaa la província i, també, a la comarca dels Ports.

El Museu de Dinosaures de Morella (Mudim), previst des de fa diverses legislatures per tal de rellançar, des de la Fàbrica Giner, el patrimoni paleontològic de la comarca, tindrà que esperar, al menys, un any més. Per a la construcció d’aquest gran projecte, que es va donar a conèixer ja fa diversos anys, la Generalitat només ha previst una partida per tal de presentar el projecte definitiu i l’estudi de seguretat. A la espera de que aquest gran projecte dels populars sigue una realitat, la Fàbrica Giner ha acollit exposicions relacionades amb el món dels dinosaures com ara Dinosaurios, Lagartos terriblemente Grandes, que es va mostrar l’any passat o l’actual Carbó i Dinosaures.

Carlos Fabra, que recentment s’ha reincorporat al seu càrrec de President de la Diputació després d’una malaltia, confia en que els pressposts de la Generalitat per a la província de Castelló milloren després de les esmenes.

La crisi afecta als Ports
La crisi ha deixat de banda els grans projectes que han de revitalitzar la comarca. A la falta de pressupost de la Generalitat Valenciana per al Mudim, es sumen els retalls del Ministeri de Foment per tal d’avançar en la completa remodelació de la N-232. També està a la espera d’un nou impuls, encara que aquesta vegada no només per diners, el Parador de Turisme de Morella.

Més informació: | | | |