El pont de Tots Sants arriba carregat d’activitats culturals i gastronòmiques al Matarranya


comarquesnord.cat, Massalió
divendres, 29 d’octubre de 2010

Lo pont de la Castanyada i de Tots Sants estarà carregat de propostes culturals de tots los gustos. En concret, dissabte i diumenge, Fontdespatla presente la seua I Fira de l’Energia al Medi Rural, unes jornades que presentarà novetats en l’ahorro energètic i on hi haurà expositors, xerrades i visites a instal·lacions d’energies renovables. La fira estarà oberta tot lo cap de setmana des de les deu del matí fins les vuit i mitja de la tarde.

Torredarques acull este dissabte un dels seus actes culturals més importants de l’any. Se tracte de ‘Lo Ball del Poll’, un ball tradicional on se premiave al millor ballador amb un pollastre. Pobles de l’entorn com Mont-roig, Pena-roja o Herbers també celebren (o celebraven) ‘Lo Ball del Poll’, i cada poble tenie una cançó pròpia de la festa. A més, este dissabte a Torredarques hi haurà l’actuació teatral de ‘La Quiquereta’ de Pena-roja i lo concert de Willy Fuego (La Kinky Beat).

Massalió porte la proposta gastronòmica del cap de setmana. Lo diumenge, a les dotze del matí, hi haurà un taller de panellets per al xiquets, i per la tarde xocolatada popular. Per la seua banda, los quintos de Valderrobres organitzen lo diumenge la nit de la Castanyada, amb discoteca mòbil i bingo a la plaça, mentre que la Penya Taurina de Valderrobres aprofite l’ocasió per organitzar bou embolat.

A Calaceit, lo diumenge actuarà l’agrupació teatral ‘La Quiquereta’, mentre que a Ràfels hi haurà un curs de pirografia al Jardí Botànic. Les propostes d’este cap de setmana se tanquen amb los concerts de ‘Litoral’, ‘Tortel’ i ‘Pigmy’ que oferirà La Barraca de Queretes lo dissabte.

Més informació: | | |