Juan Alberto Belloch reivindica, a la cadena SER, la comunicació “imprescindible” entre Terol i Castelló



comarquesnord.cat, Saragossa
dissabte, 30 d’octubre de 2010

La gira “Ideas por descubrir”, amb la que la cadena SER està recorrent tota Espanya buscant solucions per a la crisi a prop dels ciutadans de cada lloc, arribava aquest divendres a Saragossa. Amb la presència, entre altres, del comentarista Carlos Carnicero i de l’alcalde de la capital aragonesa, Juan Alberto Belloch, es va parlar dels problemes de comunicació d’aquesta comunitat autònoma que, segons coincidien tots dos, passa per millorar les comunicacions, sobretot amb Castelló.

“El eje lógico de Zaragoza pone en primer plano a Aragón”, assegurava Carnicero. “Hoy he venido desde Valencia en tren y he pasado por un desierto, que me recordava casi a Almeria”, viatge durant el qual ha vist que “hecho en falta un plan de redistribución”. El popular tertulià de la SER afegia que “sin duda Zaragoza tiene que ser el eje, pero ese eje ha de salir de Castellón”, defensant a “esa parte de Aragón que todavia permanece un poco olvidada”.

Per la seua part l’alcalde Belloch puntualitzava que “yo soy de Mora de Rubielos y durante años es cierto que mi padre, si tenia que celebrar una fiesta, se iba a Valencia, porque la comunicación con Zaragoza era tan imposible que toda una zona de Teruel se bajava a Valencia porque estaba más cerca”, el que al seu parèixer necessita una solució. Juan Alberto Belloch afegia que “se ha mejorado un poco, pero queda fuera el Bajo Aragón, la via de Castellón, que es imprescindible”. “Creo que es la infraestructura pendiente más importante de todas”, sentenciava amb rotunditat.

Belloch assegurava, dins del mateix fil, que “yo mi segunda residencia la tengo en Valderobres” pel que assegurava saber que “Teruel es la provincia más hermosa de España con diferencia”, però “desconocida porque los de Zaragoza nos vamos a los Pirineos y no vamos a Teruel”. La solució, segons l’alcalde saragossà, passa per “comunicar el Matarranya con Castellón, algo absolutamente pendiente y una prioridad total”.

Més informació: | | |