Morella acull una concentració d’Alfa Romeo


Etiquetes:



comarquesnord.cat, Morella
dissabte, 30 d’octubre de 2010

Morella ha estat aquest dissabte una ciutat Alfa Romeo. La XII Concentració Nacional de la mítica marca automobilística ha escollit la localitat dels Ports com un dels punts de l’itinerari que estan realitzant aquests dies. 
Els prop de 15 vehicles participants d’aficionats alfistes, com ells mateixos es denominen, van rodar pels principals carrers de la ciutat emmurallada. La gent que transitava pel municipi es va sorprendre pel pas dels cotxes i el rugir dels seus motors en l’estretor d’algunes vies com la dels històrics Porxes.

La caravana va estar formada per clàssics de la marca italiana, així com alguns dels models més nous que es poden trobar d’Alfa Romeo en el mercat. Els automòbils que van formar part de la concentració van quedar instal·lats en el Pla dels Estudis, mentre el grup de més de 30 persones que participen en aquesta curiosa expedició visitaven Morella al costat d’un guia turístic.

La capital dels Ports sol ser punt de pas de concentracions de vehicles al llarg de l’any. Els participants gaudeixen de l’encant de la localitat, mentre els seus vehicles es converteixen en un atractiu més per als veïns i turistes, que ahir eren molts aprofitant el pont de Tots Sants. El Club Alfa Romeo Espanya és l’organitzador de la XII Concentració Nacional que des del dissabte i fins al dilluns recorre comarques com Els Ports, així com les comarques del Maestrazgo o el Matarranya.

El secretari general del club i apassionat alfista, Julio Fernández, destacava que “Morella és un enclavament preciós, singular, que calia visitar, a pesar que el nostre itinerari es concentra a Aragó”. Aquest diumenge realitzen una de les activitats centrals amb un recorregut privat en el circuit Motorland d’Alcanyís “els participants el podran gaudir durant dues hores, realitzant quatre tandes de velocitat amb els seus cotxes”. D’altra banda, els vehicles participaran també el la fira Autoclassic que se celebra aquest cap de setmana en la localitat aragonesa.

A més, enguany és especial perquè el club celebra el centenari de la històrica marca fundada fa 100 anys a Milà. La història explica que un 1 de gener de 1910, un grup d’industrials lombardos va decidir començar la producció del primer model d’Alfa Romeo. Al juny d’aqueix mateix any es constituïa l’Anònima Lombarda Fabbrica Automobili, que va adoptar com a símbols la creu roja sobre camp blanc de la insígnia de Milà i el Biscione, la serp sobre camp blau símbol dels Visconti, que es manté en l’actualitat i és el senyal d’identitat d’aquesta marca.

Julio Fernández explicava que “Alfa Romeo ens uneix, adquireixes una mica més que un cotxe, un sentiment i un arrelament que permet organitzar concentracions d’aquest tipus”. Segons el secretari general “no és una passió per la velocitat, sinó que anar amb un Alfa és gaudir de la conducció, ja que transmet unes sensacions especials”.

Més informació: