Morella inaugura la nova Casa de la Cultura


Etiquetes:



comarquesnord.cat, Morella
\ dissabte, 30 de novembre de 2010 \

Morella ha inaugurat la nova Casa de la Cultura de la localitat. L’immoble albergarà la ludoteca, la biblioteca, la seu de la UJI i el centre de formació permanent d’adults. L’alcalde de la localitat, Ximo Puig, destaca l’aposta del consistori per la cultura.

Puig afirmava en la inauguració que “la nova Casa de la Cultura vincularà la biblioteca a la formació permanent, tant d’adults com dels més xicotets i centralitzarà la cultura en un únic immoble”. A més, afegix que “la nostra prioritat és potenciar la formació, que ha de ser permanent i no entendre d’edats”. Segons el primer edil morellà, “cal potenciar el principal atribut de la nostra ciutat, que és la cultura”. Puig considera que “ara tenim un espai magnífic que cal treballar per a dinamitzar-ho amb distintes activitats culturals”.

Ximo Puig també ha volgut agrair “el treball dels responsables de la biblioteca, dels de la formació permanent d’adults, de la brigada municipal, dels professors del club i de l’Obra Social Bancaixa, que han fet que este immoble siga un realitat”. Cal recordar que l’edifici és propietat de Bancaixa, que per mitjà d’un conveni va cedir la gestió a l’Ajuntament fa dos anys.

Per la seua banda, l’edil d’obres del municipi, Rhamsés Ripollés ressaltava els serveis que es podran prestar en el nou espai. En la planta baixa, s’ubicarà la ludoteca, en la primera, la biblioteca i la seu de la Universitat Jaume I i en la segona, dos aules de treball, un despatx i una aula d’informàtica. A més, “el Pla de Mobilitat de l’Ajuntament prioritza l’accessibilitat en els municipis municipals, per la qual cosa s’ha instal·lat un ascensor”.

Les obres han tingut una duració de tres mesos i han comptat amb un pressupost de 75.000 euros, amb càrrec al Pla E del Ministeri. Durant este període, la biblioteca es va ubicar en l’edifici del Centre Integral de Servicis Econòmics, on també es trobava la seu dels Ports de la Universitat Jaume I.

Jornada de portes obertes
Els veïns de Morella han tingut l’oportunitat de conéixer les noves instal·lacions durant tot el cap de setmana. En la inauguració, es va donar cita prop d’un centenar de persones, mentres que els que ahir no van poder visitar l’immoble, han comptat avui amb una jornada de portes obertes. Dimarts que ve, els serveis ja funcionaran amb total normalitat.

Més informació: