LA FALSA: “Les dones no ho tenen bé”


JOAN CARLES MARCOBAL

Ens envolten i atabalen diàriament a xifres, els titulars de premsa rara és la vegada que no parlen de números que, en nombroses ocasions, se’n van de la nostra capacitat d’enteniment. Els pressupostos d’un estat, el deute econòmic d’un país, el que es paga per un jugador de futbol, el que es gasta la ciutadania en joc, etc, solen ser xifres esgarrifants.

Però esgarrifa més encara saber que 58 dones han perdut la vida en el que portem d’any a mans de les seues parelles o ex en allò que s’anomena violència de gènere. Eixa desorbitada quantitat ha suposat també que 24 menors s’han vist privats de l’estima, la cura i el caliu que una mare sempre dóna. Ja els he dit més vegades, no pararé de repetir-ho, que si la banda terrorista ETA hagués assassinat 58 persones en 10 mesos, estaríem tots als carrer manifestant-nos, les portades s’omplirien i el govern no viuria per a comptar-ho. Però ara no, la mort per violència de gènere no deixa de ser un titular no massa destacat als diaris, la televisió o la ràdio, una noticia que dóna pas als esports i al temps.

Les dones no ho tenen bé. No falten tampoc els impresentables que vomiten comentaris masclistes de mal gust: tot un alcalde de Valladolid parla dels ‘morritos’ d’una ministra i Sánchez Dragó –presentador d’un programa cultural a Telemadrid- es jacta de l’experiència que va tenir amb dos putitas de 13 años fa anys al Japó. Per què els mamarratxos que fan aquest tipus de comentaris no valoren abans que tenen mares, dones, germanes o filles?

Més informació: |