Els concerts de Santa Cecília sensibilitzaran enguany contra la violència de gènere


Etiquetes: , , ,



comarquesnord.cat, València
\ dilluns, 1 de novembre de 2010 \

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) i la Plataforma de Dones Artistes contra la Violència de Gènere han preparat un programa d’activitats per a sensibilitzar a la societat contra el maltractament a les dones. La campanya es desenvoluparà entre mitjans de novembre i finals d’any, aprofitant la celebració de la festivitat de Santa Cecilia (22 de novembre) i el Dia internacional contra la violència de gènere (25 de novembre).

La FSMCV —una associació amb més de 40 anys d’existència que agrupa a 529 societats musicals d’Alacant, Castelló i València (el 50% del total espanyol) amb més de 200.000 socis; 40.000 músics i 60.000 alumnes de les escoles de música— convidarà a les seues societats musicals al fet que dediquen el tradicional concert de Santa Cecilia a la lluita contra la violència de gènere. Per a açò, els facilitarà un DVD en el qual hi haurà un vídeo en diversos formats que les societats musicals podran utilitzar durant el concert. En el vídeo es llig també un manifest que han elaborat de forma conjunyeix la FSMCV i la Plataforma de Dones Artistes i en l’elaboració del mateix han col·laborat els morellans Amparo Panadero i Juan Ant. Querol.

Per a desenvolupar les activitats, les dues entitats van a signar un conveni de col·laboració. Pedro Rodríguez, vicepresident de la FSMCV, ha recordat que els estatuts de l’entitat inclouen el desenvolupament de la societat civil com un dels seus valors: «L’actual junta directiva és especialment sensible amb aquesta qüestió, que figura també com a objectiu en el nostre pròxim programa electoral». Rodríguez va recordar que 14.000 dels 40.000 músics valencians són dones, encara que la representació del col·lectiu femení arriba al 50% en els trams d’edat més joves.

Per la seua banda, Cristina del Valle, presidenta de la Plataforma de Dones Artistes contra la Violència de Gènere, va subratllar que l’art és un «instrument transformador» i va considerar que la iniciativa conjunta amb la FSMCV és «única i importantíssima i va a ser un referent en el nostre país». «Al llarg d’aquest mes de novembre milers de persones del món de la cultura anem a cridar en contra de la violència contra les dones a través de la música», va destacar Cristina del Valle.

A més, la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana està cercant finançament per a formar una banda de música de dones que participaria en el Concert per la Pau que se celebrarà en Palestina al desembre.

Més informació: | | |