Eixen 12,4 milions d’euros en ajudes del Ruralter-Leader 2010


Etiquetes: ,


comarquesnord.cat, València
dimarts, 2 de novembre de 2010

La Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació ha convocat les ajudes per al programa de desenvolupament rural Ruralter-Leader 2010 per un import de 12,4 milions d’euros, tal com s’ha publicat aquest dimarts en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.

Aquestes ajudes tenen com a objectiu finançar projectes o mesures dirigides a la creació d’empreses, a l’impuls dels sectors productius, així com a la prestació de serveis bàsics a la població i la renovació de pobles i patrimoni a les zones rurals de la Comunitat Valenciana.

Cal destacar que aquestes mesures es duen a terme partint del principi de sostenibilitat i de respecte pel medi ambient, la qual cosa suposa generar riquesa i oportunitats a les zones d’interior sense perjudicar l’entorn. Els projectes objecte de subvenció en el marc de RURALTER-Leader fan referència a les línies d’actuació del Programa de Desenvolupament Rural (PDR) 2007-2013 relacionades amb la qualitat de vida a les zones rurals i la diversificació de l’activitat econòmica, així com l’enfortiment d’estratègies locals de desenvolupament rural i iniciatives de cooperació.

L’estratègia Ruralter, impulsada pel Consell del President Camps, busca protegir aquells municipis rurals on coexisteixen economies i paisatges agrícoles i rurals amb els propis de les zones urbanes i periurbanes, a causa de l’amenaça dels valors i béns rurals.

Així mateix, pretén contribuir al fet que els municipis amb majors problemes de despoblament i envelliment poblacional de la Comunitat aconsegueixin una revitalització de la societat i de l’economia. D’aquesta manera, també s’afavoreix la vertebració del territori, la creació d’ocupació i la igualtat d’oportunitats.

Més informació: |