Principi d’acord entre Renomar i la Mancomunitat per cobrar l’IBI dels aerogeneradors


Etiquetes:


comarquesnord.cat, Forcall
dimarts, 2 de novembre de 2010

La Mancomunitat Comarcal Els Ports ha arribat a un principi d’acord amb l’empresa Renomar perquè l’empresa que gestiona els parcs eòlics als Ports pague l’IBI dels aerogeneradors, contemplant-los com Bé de Característiques Especials (BICES).

Així ho ha assenyalat l’alcalde de Forcall i president comarcal, Santiago Pérez. L’acord suposaria el pagament de l’IBI de 2009 i 2010 per part de l’empresa eòlica, encara que Renomar manté el recurs que va presentar davant els tribunals sobre la definició de les torres eòliques com Bens de Característiques Especials. Renomar el que reclama és que s’aplique l’IBI comú per a edificacions i pagar només per la superfície que ocupa la base de la torre. Els municipis defensen que es calcule íntegrament el valor de cada torre eòlica, com així ja ho ha reconegut el Suprem en una sentencia en un conflicte semblant.

El president de la Mancomunitat, Santiago Pérez, indique que en principi l’empresa està disposada a abonar abans de finals d’aquest any el que correspon a aquest impost de 2009, i en el primer trimestre de 2011 el que corresponen de l’any en curs. Això si, l’acord està condicionat al signament dels ajuntaments afectats d’un conveni en el qual és comprometen a abonar la diferència en cas que el recurs li sigue favorable a l’empresa.

L’impost suposaria un ingrés d’al voltant de 3000 euros per aerogenerador cada any, quantitat que els ajuntaments han assumit en els pressupostos de 2009 i 2010 però de la qual encara no han pogut disposar. En el cas de l’Ajuntament de Morella açò suposa 200.000 euros cada anualitat. Aquesta quantitat de moment es troba dipositada en el servei de Recaptació de la Diputació de Castelló, que és qui gestiona el cobrament de l’IBI, a mode de fiança mentre es resol el recurs. Ara si els ajuntaments signen el compromís el seria abonada en els terminis estipulats.

Aquest principi d’acord aplega després que és fera públic el conflicte entre els ajuntaments i l’empresa a ram de la queixa de l’Ajuntament de Morella. La Mancomunitat estava negociant des de feia setmanes aquest acord, i de fet el president de l’ens comarcal va remetre la petició a la assemblea d’accionistes de Renomar que la van discutir en la reunió celebrada a finals d’octubre.

Més informació: