El Consell Assessor de la Seu de la Uji en Els Ports fa un balanç de l’any positiu



comarquesnord.cat, Morella
\ divendres, 5 de novembre de 2010 \

La nova Casa de la Cultura de Morella ha sigut l’escenari de la reunió anual mantinguda entre els distints membres que coordinen les Seus Universitàries dels Ports. En ella, han participat el vicerector de cultura i extensió universitària, Wenceslao Rambla, la regidora de cultura de l’Ajuntament de Morella, Palmira Mestre, la coordinadora de les seus, Mari Àngels Morant i els responsables de la seu dels Ports, Ángel Salvador i Ana Querol. El balanç de les activitats exercides en les seus ha sigut qualificat com “molt positiu”. Palmira Mestre destaca que “a pesar del pla d’ajust, la quantitat i la qualitat de l’oferta cultural i educativa no variarà”.

Mestre també destaca la importància que ha suposat la Seu per a Morella, ja que “s’agilitza la relació amb els estudiants de la perifèria, acostant la vida universitària als nostres carrers”. La regidora també explica que, d’entre totes les activitats, “l’Aula per a Majors és la que té un major dinamisme i participació; fruit d’això, cada any, més gent s’anima a formar-se, pel què nosaltres sempre recolzarem este tipus d’iniciatives”.

A banda de l’Aula per a Majors, que compte en l’actualitat amb 50 alumnes, a través de la UJI es realitzen cursos d’estiu i a distància, es programen cicles de cine, actuacions del Reclam o distintes exposicions.. Mestre afirma que “la relació amb la UJI ens dóna possibilitats educatives, formatives i culturals, sense que això supose un esforç en el desplaçament”.

La trobada d’avui també ha servit perquè Rambla coneguera el nou espai de la seu de la Universitat Jaume I, a Morella. Aquest es troba junt a la biblioteca, a la Casa de Cultura recentment inaugurada, amb la que s’integren i coordinen millor ambdós serveis. Prèviament, Rambla s’ha reunit amb l’alcalde de Morella, Ximo Puig.

Més informació: |